
SOVINO BRANDS
“RØDE CLAUS”
Erhvervslivets Kulturpris 2026
SOVINO BRAND - “RØDE”
Sovino Brands v/ Claus “Røde” Christensen er nomineret til Erhvervslivets Kulturpris 2026
Læs interviewet med Claus Christensen
Hvilken rolle spiller kunsten i jeres virksomhed?
For mig er kunst historie.
Jeg omgiver mig kun med kunst jeg kan lide og som betyder noget for mig.
Kunst og gastronomi har altid være et smukt ægteskab.
Begge åbner for sanseligheden i den der indtager det.
Du oplever og får en oplevelse.
Hvilken rolle spiller kunsten for dig som leder?
Kunst og mad er to sider af det samme.
At opleve og lade dig underholde.
Lege med det du mærker.
Som kok i mit eget køkken, supplerer kunst og gastronomi hinanden så smukt. Og som kok og leder serverer jeg oplevelser.
Hvad er dit råd til andre, der vil gøre kunsten til en del af deres virksomhed?
Kunst skal sanses med dit hjerte.
Det skal pirre dig og du skal forstyrres af det.
Mærker du ikke noget, så er det ikke det værk du skal have.
Men når det kildrer i din mave, og bevæger dig, og der bliver ved med at være en historie i værket, så er det et værk du skal værne om og glædes dagligt ved at kigge på, og så er der et vidunderligt samspil.
Hvorfor har du netop valgt at blive fotograferet foran netop det værk?
Meget simpelt, for mig et af Lars Nørgård hovedværker.
SOVINO BRAND - “RØDE”
Sovino Brands er en dansk restaurantgruppe grundlagt i 1987 med restauranter i København Claus Christensen, bedre kendt som Røde Claus, står bag flere af konceptrestauranterne, herunder SK12 og Le Petit Rouge, og har tidligere været køkkenchef på Restaurant Gammel Mønt og Salon.