
AWARD
Erhvervslivets Kulturpris
Den fysiske pris fremstår som en minimalistisk skulpturel figur. Basen er fundamentet – og den rå beton symboliserer virksomhedens tyngde og stabilitet. Herfra vokser en ramme, der åbner for nye perspektiver. Rammen kan læses som konturerne af en kontorbygning eller en fabrik, men også som en metafor for det blik og udsyn, kunsten giver os – en slags kulturens kikkert, som forandrer måden, vi ser og forstår vores omgivelser på.
Prisen spejler den forandring, som mange virksomheder selv gennemgår i mødet med kunsten og kulturen.
Ligesom kunsten kan forvandle en virksomhed indefra og ud, forvandles selve prisen også hvert år.
Den fysiske pris er formgivet af billedkunstner Louise Hindsgavl*. Men hvert år inviteres en ny kunstner til at sætte sit præg på den allerede formgivet skulptur. Kunstneren får total frihed til at fortolke, hvordan de fem priser skal udsmykkes. Dermed bliver prisen et levende symbol på fornyelse, på kunstens kraft – og på kulturens evne til at skabe bevægelse, refleksion og identitet i en verden i konstant udvikling.
Erhvervslivets Kulturpris er således et levende udtryk for det kreative møde mellem struktur og forandring, mellem strategi og skabelse og mellem erhvervsliv og kunst.
I 2025 er prisen blevet fortolket af kunstner Ruth Campau**.
Awarden i sit rå forgivet udtryk i beton.
**Ruth Campau (f. 1955) arbejder med lange penselstrøg og skaber sanselige, rumlige værker, der balancerer mellem det abstrakte og det konceptuelle. Hun udfordrer maleriets traditionelle form og ser sin praksis som et uendeligt maleri, hvor processen er central. Campau er medlem af Grønningen og repræsenteret på flere danske kunstmuseer, bl.a. Arken og KUNSTEN.
Ruth Campau er del af Erhvervslivets Kulturpris advisory board.
Priserne
Erhvervslivets Kulturpris uddeler hvert år 5 priser. Priserne belønner erhvervslivets ledere og deres virksomheder, for at udfordre potentialet og yde en særlig indsats mellem kunst, kultur og erhverv.
Erhvervslivets Kulturpris
Prisen tildeles en virksomhed, der på ekstraordinær vis integrerer kunsten som en afgørende del af virksomhedens dna og strategiske udvikling. Gennem kontinuerlig iscenesættelse af kunsten, har de ikke blot fremmet kunstens rolle, men sat nye standarder for kunstens potentialet i erhvervslivet.
Arkitekturprisen
Prisen tildeles en virksomhed, der på sammenhængende vis, har integreret kunsten i forbindelse med en nybygning eller renovering. Prisen anerkender den klare kobling mellem virksomhedens strategi og valget af kunstværker som en integreret del af bygningens funktionelle og æstetiske aspekter.
Visionsprisen
Prisen tildeles en pioner eller virksomhed som kontinuerligt udfordrer og inspirerer omverdenen, ved at demonstrere kunstens relevans og potentiale i erhvervslivet.
Designprisen
Prisen tildeles en virksomhed der gennem kunstnersamarbejder, integrerer kunsten i produktudviklingen, og dermed lader kunstens æstetik og værdier spille en central rolle i udviklingen og styrkelsen af brandet.
Æresprisen
Prisen fejrer en bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats for at udvikle potentialet mellem kunst- og erhvervsliv.